Alle former for atraktioner
Karnevalget på Gran Canaria i januar og februar måned, er skræddersyet til sol og varme
Vi har ingen idé om hvem der har ført det sammen. Ved ikke hvem eller hvad der startede det - Men det er helt klart, at karneval og det smukke vejr er skabt for hinanden i den sydlige del af Gran Canaria.
Dans med på "The Carnival Parade"
Skeptikere vil spørge: Er Gran Canaria det eneste sted i Europa, hvor karnevallet fejres på stranden?
Nej, selvfølgelig ikke, men du kender et andet sted i Europa, hvor ausgeflippteste festival af året kombinerer vidunderligt med det gode vejr?
For uden tvivl den sydlige del af Gran Canaria et af de steder med den smukkeste klima i hele Europa.
Skræddersyet karnevals stemning
Som om nogen havde sat et skilt med "Skønt vejrs kontinent" på kortet. Et sted hvor der ikke er koldt, hvor sommer sæsonnen holder året rundt.
Sprudlende unge på stranden i Maspalomas
Og hvis du er træt af det kolde vejr i februar og drager til Gran Canaria, indser du straks, at karneval er flyttet med dig til stranden.
At du vil opleve at være midt i det lige fra første ferie, når du ser en to meter lang drag queen, der ankommer i taxa, når lyden af karneval musik vifter ind over swimming poolen, som avatarer på pool bar - og alle disse indtryk, i dette skøre, ekstravagante, ekstraordinære karneval give mening!
Et karneval i solskinnet og en klovn med en lang paryk drikke ice limonade.
Han så og skabte
Og det er grunden til, at karnevallet ikke tøvede, da "idé manden" (hvem han så end var), mødte Maspalomas.
Han sagde straks, at han ønskede at bo der. Han så for sig de vidtstrakte bølgende klitter i solen og det allesteds nærværende hav. Karnevals musik, optog der snor sig gennem gaderne i Playa del Inglés, mod stranden. I sandhed, det hørte hjemme der, i sydens sol paradis.
Karneval 2018 Las Palmas 26 januar til 18 februar - Playa del Inglése - Maspalpomas 2. til 11. marts.
Det årlige karneval i Las Palmas er en stor folkefest, der i 2018 finder sted fra 26. januar til 18. februar. Musik og natteliv kan være forstyrrende. Gaderne bliver indimellem spærret af, hvilket betyder, at transferbusserne ikke kan køre helt frem til visse hoteller, og gæsterne må derfor gå det sidste stykke.
Det er et stykke tid siden og karneval i Maspalomas har været der lang tid. Så længe, at de gamle karneval anekdoter kan fortælle. Og hvad er hemmeligheden bag dette par? Hvorfor er det, at karneval og strandene på Gran Canaria er så godt hvert år?
Klitterne og stranden i Maspalomas!
En stemning, der gennemsyrer hele Gran Canaria umærkeligt. "Lev og lad leve" Ånden i det gennemsyrer alt og hver ny februar måned vil være vildere og endnu smukkere end den sidste.
Du er nødt til at komme og opleve det selv!
I
- Detaljer
- Skrevet af Ole Vagnkjær
- Visninger: 5244
Aloe Vera Finca Gran Canaria
Finca Canary Aloe Vera er en lille familievirksomhed der i to generationer har dedikeret sig til økologisk dyrkning af Aloe Vera fra vores gårde på Gran Canaria og Fuerteventura.
Arten vi dyrker hedder Aloe Barbadensis Miller, nok bedre kendt som "Aloe Vera".
På vores gård kan du nyde en guidet tur, hvor du kan komme helt tæt på vores plantage. Vi har omkring 30.000 voksne planter af Aloe Vera på mellem ti og tredive år, alle 100% økologisk.
Økologisk produktion
Vores plantage har fra starten været økologisk. Alle vores processer fra indsamling, rengøring og pleje af planterne er lavet i hånden, og vores procedurer er i alle led, emballering og genbrug altid miljøvenlig.
I vores plantage anvendes der ikke pesticider eller kemikalier. Vi har fastholdt metoder til gødning og skadedyrsbekæmpelse som vores bedsteforældre brugte for over tredive år siden.
Alt er naturligt, for at opnå et produkt af højeste kvalitet uden brug af kemikalier, som kan fremkalde allergi, og dermed være skadelige for vores krop.
Alt laves på ét sted
På vores gårde har vi laboratorium, hvor kvaliteten af alle bladene bliver undersøgt og de analyseres også på vores kosmetiske linje. På vores fabrik, hvor der bliver forarbejdet og pakket Aloe Vera er der også en lille butik, hvor de besøgende kan købe vores produkter.
Vi har koncentreret alle led i produktionen på et sted, for at sikre optimal kvalitet. Vi må ikke glemme, at arbejdet med naturlige produkter, når de er fjernet fra naturen, skal behandles hurtigt og skånsomt, fordi de er underlagt eksterne aggressioner, oxidation og en deraf følgende reduktion.
Aloe Vera Finca Canary ønsker at gøre en forskel og give vores kunder ren Aloe Vera, uden komplekse fremstillingsprocesser ligesom vores forfædre gjorde. Vores mål er at tilbyde produkter med en kvalitet, der er direkte identisk med et nyhøstet Aloe Vera blad, 99,38% ren Aloe Barbadensis MILLER.
Hver måned indsamles manuelt omkring 5.000 friske blade af Aloe Vera fra vores plantage. Af hver plante plukkes fire til fem blade om året. På den måde sikrer vi sundhed og kvalitet af hver plante og samtidig kan vi vedligeholde vores stabile afgrøde, uden at drive rovdrift på planterne.
Produktion i 5 trin
- Hver uge laver vi en manuel samling af friske blade.
- Hvert blad vaskes manuelt med vand og mad blegemiddel for at fjerne alle urenheder fra det ydre blad.
- Bunden og toppen skæres af hvert blad, altid med keramik og plastik redskaber, for ikke at oxidere bladet eller efterlade urenheder i det. Efter skæring af basen og top, bliver hvert blad nedsænket i vand i otte timer for at fjerne overskydende Aloína.
- Efterfølgende udtages manuelt den rene pulp (en slimagtig masse) fra bladet med en plastik spatel. Efter denne proces er der kun fem procent af Aloin tilbage.
- Al indmaden af bladet samles og behandles koldt for ikke at skade nogen af sine egenskaber. Der tilføjes vitamin C og E udvundet af citron, der fungerer som naturlige konserveringsmidler og de er derefter klar til at blive pakke!
Vores produkter indeholder naturlige konserveringsmidler, så dens udløbsdato er ca. et år og de bør opbevares på et køligt sted (helst i køleskabet).
Altid friske produkter. Vi kontrollerer stigende efterspørgsel og PRODUKTION
Vi indsamler vores ugentlige afgrøde til at producere kun det nødvendige antal for at opfylde vores behov. På den måde tilbyder vi altid friske råvarer og opretholder en stabil produktion, effektivt og respektfuldt med miljøet. I vores lille familievirksomhed er kvalitet vigtigere end kvantitet.
RESULTAT: Verdens bedste ALOE VERA
Takket være klimaet i De Kanariske Øer, dets nærhed til havet og dets vulkanske jord som Aloe Vera er dyrket på, betragtes det som den bedste i verden. Men kvaliteten af Aloe Vera afhænger af de processer der udføres i hver enkel produktion.
Aloe Vera fra aloe Vera Finca på De Kanariske Øer viser at indeholde 23,38 % Acemannan, det vil sige tre gange så meget indhold som i planter der dyrkes andre steder. Det er derfor vi er blevet valgt som partnere af Doctor Negrin Hospital og som sponsorer af Ruta Quetzal. Dr. Negrin Hospital som er et af de største hospitaler på De Kanariske Øer.
- Detaljer
- Skrevet af Soren Larsen
- Visninger: 44319
Vi køre mod Las Palmas svinger fra lige efter Vecindario og køre derefter op gennem Aguimes og Ingenio, to lokale landsbyer som turismen kun har været på gennemrejse i uden at præge byerne. Inden længe begynder vi at køre ned i Guayadeque dalen hvor vi efter 4 – 5 Km kan se de første huler eller grotter. Der er grotter til både mennesker og deres dyr, dog har de hver sin hule.
De første indbyggere i disse huler var øens urbefolkning, også kaldet Guanchene, det var små lyshårede mennesker, så kan man så begynde at gætte på hvor de kom fra, nogen siger det var efterkommere af vikingerne, men det bliver benægtet på det kraftigste for så skal man til at lave om på historie bøgerne. Fakta er at man har fundet noget træ som efter at have gennemgået en kulstof 14 prøve viste sig at være rester af vikingebåde. Efter denne undersøgelse døde gætterierne hen, og man snakker ikke mere om det.
Dem som bor i hulerne i dag er der kun til ære for turisterne, når dagen er ved at være gået, køre de hjem til Las Palmas igen, men der er meget præstige i at eje en af grotterne, lige som det er meget prestigefyldt at få sit barn døbt i Europas mindste kirke, eller at holde sin private fest i deres restaurant.
Hvis der er nogen hjemme i hule nummer 16 kan vi næsten altid få dem til at åbne nummer 12 som vi så kan komme ind i og se hvordan de borede / bor. Det er interessant at lægge mærke til hvor små stolene og bordet er, hvor kort sengen er, man kan tydeligt se at det var små mennesker, der borde der. Kom der familie forøgelse, ja så måtte man i gang med hammer og mejsel, så man fik et værelse mere.
Når vi har gået rundt derude og set denne helt specielle landsby, køre vi samme vej tilbage.Hvis der er nogen der gerne vil stå af i Vecindario ved shopping center Atlantiso, er det muligt, men herfra skal man selv sørge for at komme hjem igen, men der køre busser mindst en gang i timen.
- Detaljer
- Skrevet af Soren Larsen
- Visninger: 36991
I køre mod Las Palmas på motorvejen godt forbi lufthavnen, og drejer ind mod Telde, Kør gennem byen og følger vejen mod Valsequillo, og San Mateo.
Hele vejen fra Telde vil i komme gennem en del spændende og smukke grønne områder, med masser af blomster og træer. Specielt de store ”Stuebirk”
og ”Gummitræer” dem vi kender som stueplanter hjemme i Danmark, de står som vejtræer her på turen.
Når i er kommet igennem ”Las Vegas” ja vi kommer langt omkring, så vil i se de mange mandeltræer, der er nemme at kende på den sorte stamme.
Turen fortsætter gennem et par mindre byer, og snart kan vi se San Mateo nede på højre side.
I de omkring liggende restauranter kan man nyde en lokal frokost, eller bare få slukket tørsten, og på torvet over for hallerne – på den anden side af vejen, er der ofte forskellige arrangementer, eller fælles dans til levende musik, og alle er velkommen til en lille svingom.
Vores næste stop er på udsigtspunktet ”Bandama” hvor man bl.a. kan se vulkan krateret, hvor der stadig bor en eneboer, golfbanen, Las Palmas og i klart vejr, kan man se ”Fuerteventura”.
Efter dette stop, køre vi direkte mod motorvejen og syd over igen.
- Detaljer
- Skrevet af Soren Larsen
- Visninger: 32319
På denne tur køre vi mod Mogan, fortsætter mod Pueblo de Mogan, den lille landsby 12 km oppe i bjergene. Derfra fortsætter vi gennem en meget smuk og varieret natur til vores første stop på et udsigtspunkt, hvor vi kan se ned til Sant Nicolas, efter en kort foto pause begynder vi at køre ned af bjerget på den anden side og snart er vi ved Kaktus parken, hvor vi tager en pause på 2 timer.
I kaktus parken er der en masse forskellige smukke træer og blomster, og det fortælles at der ikke findes en eneste kaktusart i verden, der ikke er repræsenteret i denne park. Dette sted er et mekka for folk med grønne fingre, men pas på, hvis du stjæler skud, får du torne i fingrene.
Efter besøget i kaktus parken køre vi ind til San Nicolas by, hvor vi gør holdt på pladsen ved kirken, her kan man gå lidt rundt i de nærliggende gader, kigge ind i kirken, hvis den er åben, eller nyde en kold på en af de lokale. Efter 30 min, vender vi næsen hjemad igen, og der bliver på samme vej, som vi kørte derop.
- Detaljer
- Skrevet af Soren Larsen
- Visninger: 25604
Denne tur føre os til Agaete på Gran Canarias nord vestlige hjørne og derfra videre ind i en utrolig frodig og smuk dal, San Pedro, hvor vi skal besøge Europas eneste kaffe plantage. Det er ikke kun kaffe man beskæftiger sig med her, de dyrker en hel del forskellige frugter, og så har de deres helt egen vin produktion, og når vi nu er der, kan vi lige så godt ta det hele med.
Vi tager motorvejen mod Las Palmas og fortsætter ad kystvejen til Agaete. På denne del af turen vil vi tydelig kunne se hvor frodigt og grønt der er på den nordlige del af Gran Canaria. Når vi er fremme ved Agaete (det er herfra man sejler til Tenerife) køre vi ind i en smal men utrolig smuk dal, hvor vi finder ”Finca La Laja”
Bussen kan ikke køre helt derop, fra p pladsen er der omkring 150 meter at gå. Skulle der være dårligt gående blandt vore gæster, kommer der en medarbejder ned og henter dem med deres bil.
Når vi kommer op til Fincaen, får vi en kort introduktion, hvorefter rundvisningen starter ude mellem de grønne træer og buske. Vi får en lille historie om hver enkelt art, bl.a. kaffetræer (de har omkring 2000 af dem).
Kaffe bønnerne begynder at skifte fra den lille hvide blomst til frugt i november og december. De fuldt udvoksede kaffebønner plukker man i april, maj og juni. Man tager kun de røde, så man må rundt mellem træerne 2 – 3 gange om ugen. Kaffe træerne tåler ikke sollys, men vil gerne ha varme, så man har bundet vin rankerne op over dem som en slags tag, for at ta den direkte sol.
Ud af 5 kg plukkede kaffebønner, bliver der 1,5 Kg, færdige bønner, når de er pillet, tørret og brændt. Når kaffebønnerne er klar til salg vil de indeholde 2, 3 og 5 % Koffein, jeg spurgte hvordan man lavede koffein fri kaffe, men jeg er ikke sikker på, jeg vil fortælle hvad de svarede. Efter et kort stop ved deres kapel (som har en speciel historie).
Vi fortsætter ind i deres lille vin bodega, hvor vi får forklaret hvordan de fremstiller deres vin, det er ikke meget de laver, omkring 4000 flasker om året, og det er kun druer af egen avl der anvendes. De har forskellige sorter, og de enkelte vine er en blanding af 2 eller 3 forskellige druer, det skulle være dette blandings forhold, der giver smags forskellen på de enkelte vine.
Besøget slutter med smagsprøver på alt, hvad de laver og lidt mere, f.eks. hjemmebagt kage og en velsmagende ost, der er lavet af halv gedemælk og halv komælk. Man kan naturligvis købe deres produkter også, hvis de falder i jeres smag.
Rundvisningen vil foregå på et nydeligt engelsk, skulle der være gæster imellem, som hellere vil ha det på fynsk, så klare vi det også.
- Detaljer
- Skrevet af Soren Larsen
- Visninger: 58242
Tapas og folkemusik i Salobre Gran Canaria en uforglemmelig aften
Aften tur i selskab med Canariainfo
Vi starter fra Puerto Rico kl. 20 og køre direkte til Salobre som ligger oppe bag El Tablero.
Når vi ankommer, vil der være en kort introduktion af stedet, dets historie og familien bag. Vi finder et sted at sidde, og vil få serveret forskellig tapas. Når man spiser rigtig lokal tapas, skal det også spises på lokal vis, d.v.s. at man ikke får hver sin tallerken, men man stanger til det fad, man kan nå, og med jævne mellemrum flytter man rundt på dem, så man får mulighed for at prøve det hele. Man bruger lang tid på at spise, tapas spises ikke kun fordi man er sulten, men også for hyggens skyld, så det må gerne ta nogle timer.
Omkring kl. 21 begynder de to spillemænd at folde sig ud, og jeg vil sige med det samme, at det ikke er lige smukt alt sammen, men det er anderledes og super hyggeligt, så det sidste mad i skålede glider også ned – i takt til musikken. Hvis man kan finde en rytme er man naturligvis velkommen til at ta en svingom.
Vi hjælper gerne med fælles transport, hvis man melder sig til denne tur. Mad og drikke er for egen regning, men vi er også på stedet, når i ankommer, vi skulle jo nødig gå glip af noget.
Jeg håber vi ser jer til en hyggelig og anderledes aften.
- Detaljer
- Skrevet af Soren Larsen
- Visninger: 28580
|
Gran Canaria - Alt, hvad vi lever
Gran Canaria er en Guardian engle, med et osean af strande.
En ny oplevelse efter hvert sving på vejen når du er på tur.
Og et hav af bjerge knejsende over byer, der blander kulturer, som om de var madlavnings ingredienser.
Der er en skjult skat af destination på Gran Canaria og Canariainfo vil vise dem til dig.
-
Museo de la Zafra, tomatavlernes hårde slid
Opdateret maj 22 Tomatavl både ude og inde på Gran Canaria.Museum om tomatavlernes hårde slid. Længe før de første turister kom til Gran Canaria, tjente indbyggerne til livets… Læs mere
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13