Restauranterne på sydkysten af Gran Canaria og deres kvalitet behøver jeg ikke bruge mange ord på, de fleste gæster har for længe siden fundet deres ”favorit” og så længe man ikke bliver skuffet, ja så kommer man igen det samme sted.
De lokale Tapas restauranter her på Gran Canaria er et kapitel for sig, de stiller ikke an med steg og store retter, eller fisk der ville have smagt godt for 3 dage siden. De har et sortiment af rigtig Tapas – mange forskellige små retter, og så koster det ikke penge. Disse dejlige spisesteder kan man godt finde i Aguineguin, men jo længere mod Las Palmas man kommer, jo større udvalg er der. Hvis man er i tvivl, om man er på vej ind det rigtige sted, så stik hovedet ind og se, hvem der sidder der, og om de taler højt. Gør de det, er det nok om fodbold, så gå bare ind, for så er i kommet det rigtige sted.
Hvis man køre ned i industri områderne vil man finde de bedste og de billigste, og da man ikke har madpakke med på arbejde her i varmen, ligger der en del restauranter, hvor man arbejder, og med de lønninger man får her, ja så koster maden på disse steder heller ikke penge, så er du ved at være sulten, så kør ind i et industri område og se dig lidt omkring.
Vælger man at prøve i industri områderne, så husk at her på Gran Canaria, holder man pause mellem kl. 13.00 og kl. 15.00, så i dette tidsrum, er der fyldt.
Små Canariske kartofler
Ingredienser: 1 kg små kartofler, 1 / 4 kg salt, 2 skiver citron og vand.
Vask kartoflerne godt, uden at fjerne skrællen.
Læg kartoflerne i en gryde sammen med salt og citron skiver. Hæld vand i til det kun lige dækker kartoflerne
Når de er kogte, og gryden sættes tilbage på varmen, ryst kartoflerne godt, indtil de er tørre (ca. to minutter).
Fjern dem fra varmen og dæk dem over et par minutter med en klud.
De er nu klar til at servere med Mojo sauce.
Mojo Picon
Ingredienser: 1 fed hvidløg, 2 små chili peber, 1 tsk kommen, 1 tsk paprika, 4 spsk eddike, 15 spiseskefulde olivenolie og groft salt efter smag.
Bland hvidløg, kommen, hele peber gryn og salt i en blender, indtil de danner en jævn pasta.
Tilsæt langsomt paprika, olie og eddike til det bliver en tyk pasta.
Du kan evnt. smage til med en kop vand.
”Ropa Vieja”
Ingredienser: 250 Gram bønner, 250 Gram oksekød, 250 Gram kylling, 1 kg kartofler, 3 fed hvidløg, 1 peberfrugt, 1 løg, 1 tomat, 1 kop hvidvin, 1 kop vand eller bouillon, paprika, peber, timian, laurbærblade, nelliker, salt og olie.
Læg kikærterne i blød natten over for at blødgøre dem.
Bønnerne vaskes og lægges i en gryde sammen med kødet, salt og vand.
Dette koges til kødet smuldrer.
Derefter steges kødet og bønner til de er sprøde.
Løg, peberfrugt, flåede tomater samt hvidløg blandes med en blender, tilsæt derefter peber og nelliker.
Tilsæt nu paprika, vin, timian, laurbærblad og en kop bouillon.
Derefter tilsættes kødet og kikærterne, lad det stå over varmen et par minutter.
Tilsæt hakkede stegte kartofler.
Du kan også tilsætte f.eks. gulerødder eller grønne bønner.
Carajacas
Ingredienser: 1 kg lever fileter, 1 fed hvidløg, 1 grøn peber, 2 tsk paprika, 2 kviste persille, 1 tsk kommen, 1 kop eddike, olivenolie, oregano og salt efter smag.
Bland fint hakket hvidløg, peber, spidskommen, persille og salt.
Tilsæt derefter olie, eddike, paprika, oregano og bland det godt
Skær leveren i skiver, og læg den i marinaden i 4 til 5 timer.
Lever skiverne lægges nu i en pande eller gryde, dækkes med marinaden, og koges til det er mørt.
Denne ret serveres med kartofler.