Arguineguin - lille fiskerby med små hyggelige restauranter
Man kan godt dele restauranter op i 2 grupper her i Arguineguin, der er restauranter der har et bredt ”kendt” sortiment af god mad, som man i øvrigt ser andre steder på sydkysten også, og så er der de restauranter, der mere henvender sig til de lokale indbyggere. Man kan godt komme ud for at enkelte af disse steder, kun har menuen på spansk. Kommer man ind på sådan et sted, er det bare at prøve sig frem, det kan der godt være sport i.
Disse lokale restauranter ligger tæt ved havnen, og går man ind på selve havnen, ligger der en restaurant i den ene ende af aktions lokalet – der er dog en væg imellem, men beder man om en kød ret på dette sted, kan man godt blive udsat for, at de kun har fisk.
Vil man vide hvilken fisk de servere i dag, bliver man præsenteret for en, der stadig slår med halen, og saltvandet drypper fra den.
Køre man ud i den lille by ved cement fabrikken, finder man et par enkelte spise steder, helt nede ved vandkanten.
Her skal man komme i god tid, får det er eftertragtede steder, og her vil man opleve at de spanske børn snorkler med harpun, og er der gevinst, så løber de direkte op til kokken og bytter med lidt penge eller en cola. Friskere finder man det nok ikke, og så er det spændende at sidde og iagttage.
Disse steder åbner kl. 13.00 – den spanske spise tid, og når betjeningen dukker op, er alle borde besat, man venter kun på klokken falder i slag. Tjeneren råber så ” Hvem er den første” hvorefter 4 – 8 borde rækker hånden op. Den der så er nærmest bliver nr. 1, og sådan foregår det, til der er taget bestilling ved alle borde.
Servietter bruger man ikke her, men der bliver sat en køkken rulle på hver bord, så kan man ta det antal blade, der er brug for.
Disse steder er virkelig en tur værd.