Denne tur føre os til Agaete på Gran Canarias nord vestlige hjørne og derfra videre ind i en utrolig frodig og smuk dal, San Pedro, hvor vi skal besøge Europas eneste kaffe plantage. Det er ikke kun kaffe man beskæftiger sig med her, de dyrker en hel del forskellige frugter, og så har de deres helt egen vin produktion, og når vi nu er der, kan vi lige så godt ta det hele med.
Vi tager motorvejen mod Las Palmas og fortsætter ad kystvejen til Agaete. På denne del af turen vil vi tydelig kunne se hvor frodigt og grønt der er på den nordlige del af Gran Canaria. Når vi er fremme ved Agaete (det er herfra man sejler til Tenerife) køre vi ind i en smal men utrolig smuk dal, hvor vi finder ”Finca La Laja”
Bussen kan ikke køre helt derop, fra p pladsen er der omkring 150 meter at gå. Skulle der være dårligt gående blandt vore gæster, kommer der en medarbejder ned og henter dem med deres bil.
Når vi kommer op til Fincaen, får vi en kort introduktion, hvorefter rundvisningen starter ude mellem de grønne træer og buske. Vi får en lille historie om hver enkelt art, bl.a. kaffetræer (de har omkring 2000 af dem).
Kaffe bønnerne begynder at skifte fra den lille hvide blomst til frugt i november og december. De fuldt udvoksede kaffebønner plukker man i april, maj og juni. Man tager kun de røde, så man må rundt mellem træerne 2 – 3 gange om ugen. Kaffe træerne tåler ikke sollys, men vil gerne ha varme, så man har bundet vin rankerne op over dem som en slags tag, for at ta den direkte sol.
Ud af 5 kg plukkede kaffebønner, bliver der 1,5 Kg, færdige bønner, når de er pillet, tørret og brændt. Når kaffebønnerne er klar til salg vil de indeholde 2, 3 og 5 % Koffein, jeg spurgte hvordan man lavede koffein fri kaffe, men jeg er ikke sikker på, jeg vil fortælle hvad de svarede. Efter et kort stop ved deres kapel (som har en speciel historie).
Vi fortsætter ind i deres lille vin bodega, hvor vi får forklaret hvordan de fremstiller deres vin, det er ikke meget de laver, omkring 4000 flasker om året, og det er kun druer af egen avl der anvendes. De har forskellige sorter, og de enkelte vine er en blanding af 2 eller 3 forskellige druer, det skulle være dette blandings forhold, der giver smags forskellen på de enkelte vine.
Besøget slutter med smagsprøver på alt, hvad de laver og lidt mere, f.eks. hjemmebagt kage og en velsmagende ost, der er lavet af halv gedemælk og halv komælk. Man kan naturligvis købe deres produkter også, hvis de falder i jeres smag.
Rundvisningen vil foregå på et nydeligt engelsk, skulle der være gæster imellem, som hellere vil ha det på fynsk, så klare vi det også.